Pestfimpje uit protest op Facebook gezet

. In België is met grote verontwaardiging gereageerd op een filmpje op Facebook waarop te zien is hoe een meisje van dertien wordt gepest, getrapt en geslagen door medescholieren. Meer dan zestigduizend mensen hebben het filmpje op Facebook gedeeld.

Het filmpje was door de scholieren zelf opgenomen met een mobiele telefoon en op YouTube gezet. YouTube had het verwijderd, maar de moeder van het meisje had een kopie gezet op haar Facebook-pagine, uit woede over wat er was gebeurd. De vrouw heeft ook een aanklacht ingediend bij de politie. Ze kreeg tientallen steunbetuigingen.

Op de beelden is te zien hoe een meisje in de stad Roeselare op de bus zit te wachten als ze wordt lastiggevallen door medescholieren. Eén van hen roept „stomp haar van achteren”, waarna een andere scholiere haar een trap geeft. Als het meisje niet reageert, wordt ze door dezelfde scholiere aan haar haren getrokken. „Een herinnering voor later”, roept iemand. Daarna krijgt ze nog een paar rake klappen. De directeur van de school zei vanmorgen dat de jonge pesters intern gestraft zullen worden. Mogelijk worden zij van school gestuurd.