Moeder zet filmpje van pesterijen tegen dertienjarige dochter op Facebook

In België is flinke ophef ontstaan over een filmpje waarin een dertienjarig meisje wreed wordt gepest door haar schoolgenoten. De pesters zetten het filmpje op YouTube, maar daar werd het algauw verwijderd. Uit onverwachte hoek werd het filmpje opnieuw online gezet. Dit keer door de moeder van het meisje.

Ze hoopt op die manier aandacht te vragen voor de pesterijen tegen haar dochter. Dat is gelukt: het filmpje is op Facebook al 66.355 keer gedeeld - en de pesterij was afgelopen dinsdag.

Het meisje zit rustig op de bus te wachten, als anderen komen aanlopen en haar belagen. Ze wordt uitgescholden, aan haar haar getrokken, geschopt en geslagen. Alles wordt gefilmd. “Een herinnering voor later”, roept iemand. De directeur van de school heeft inmiddels gereageerd en gezegd dat de pesters intern gestraft zullen worden; mogelijk worden ze van school gestuurd. Ook de politie is een onderzoek gestart.


    • Mirjam Remie