Kortkolom sport

Hockeyers winnen van Groot-Brittannië

Londen. De Nederlandse hockeyers hebben gisteren het eerste oefenduel met Groot-Brittannië gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass won op het blauwe olympische veld van Londen met 2-1 van de Britten. Na vijf minuten zette Richard Smith de thuisploeg op voorsprong. Pas in de 43ste minuut sloeg Roderick Weusthof toe uit een strafcorner. Rogier Hofman zorgde tien minuten later voor de winnende treffer. Teun de Nooijer en Bob de Voogd, beiden geblesseerd, maakten weer hun opwachting bij Oranje. Morgen oefenen de mannen opnieuw tegen de Britten. Beide landen zijn over een maand op de Spelen outsider voor een olympische titel. Duitsland en Australië zijn topfavoriet. (NRC)

Oefenduel in België al bijna uitverkocht

Brussel. België, dat niet meedoet aan het EK voetbal, kijkt al uit naar de oefeninterland met het Nederlands elftal op woensdag 15 augustus in Brussel. Het duel is bijna uitverkocht, liet de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gisteren weten. Er zijn tot dusver al 45.000 tickets verkocht. Voor de Belgische fans zijn er nog maar duizend kaartjes beschikbaar, voor de Nederlandse fans heeft de KNVB nog 4.500 tickets beschikbaar. (NRC)

Hinault (geen familie) vervangt Mondory

Luik. De Franse wielrenner Lloyd Mondory moet op het laatste moment afhaken voor de Ronde van Frankrijk. De 30-jarige coureur van AG2R sukkelde al enige tijd met een peesontsteking in zijn rechterknie. De artsen hoopten hem nog klaar te stomen voor de Tour, maar gisteren besloot teamarts Eric Bouyat dat de etappekoers voor Mondory te vroeg komt. Hij wordt vervangen door zijn 38-jarige landgenoot Sébastien Hinault. Deze veteraan, geen familie van naamgenoot en vijfvoudig Tourwinnaar Bernard, staat morgen voor de elfde keer aan de Tourstart. (AFP)

Talentvolle spits Depay vijf jaar langer bij PSV

Eindhoven. PSV heeft Memphis Depay langer vastgelegd. De 18-jarige aanvaller tekende vandaag een verbintenis tot de zomer van 2017. Zijn vorige contract liep nog twee jaar door. Depay maakte afgelopen seizoen in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal. De jeugdinternational mocht zeven keer invallen, waarin hij drie keer wist te scoren. (Novum)

Verdediger Kum van ADO naar Heerenveen

Heerenveen. SC Heerenveen heeft Christian Kum overgenomen van ADO Den Haag. De 26-jarige verdediger tekende in Friesland een contract tot medio 2014. Kum stapt transfervrij over naar de club van de nieuwe trainer Marco van Basten. Bij ADO speelde hij 144 competitieduels. De geboren Duitser, die ook over een Nederlands paspoort beschikt, is bij Heerenveen al de zesde versterking. Eerder werden al Kristoffer Nordfeldt, Marten de Roon, Mark Uth, Jukka Raitala en Matthew Amoah aangetrokken. (NRC)

Anthony Davis eerste keus in ‘draft’ NBA

New Orleans. Basketballer Anthony Davis is als eerste gekozen in de jaarlijkse draft van de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA. De draft is een selectiemethode waarbij de slechtst presterende clubs in de competitie als eerste talenten mogen kiezen. De New Orleans Hornets hadden dit jaar de eerste keus en kozen voor de 2,05 meter lange forward die de Universiteit van Kentucky afgelopen jaar naar het collegekampioenschap leidde. (Novum)