Kijktips

Film

The American President (Rob Reiner, 1995, VS).

Mild-ironische kijk op Washingtonse politiek kenmerkt aardige romantische komedie waarin populaire president annex weduwnaar Michael Douglas verliefd wordt op lobbyiste voor de milieubeweging Annette Bening. Ook met Martin Sheen en Michael J. Fox. RTL8, 20.30-22.45u.

The Men Who Stare At Goats (Grant Heslov, 2009, VS).

Een geheime afdeling van het Amerikaanse leger doet aan paranormale experimenten. Een hippieachtige bevelhebber van deze ‘New Earth Army’ onderzoekt alternatieve oorlogvoering zonder bloedvergieten. Regisseur Heslov maakt er een absurdistisch oorlogsdrama van. Ned.3, 20.30-22.00u.

Welcome to Collinwood (Anthony en Joe Russo, 2002, VS/D).

Kostelijk debuut is een film in een ouderwets genre waarin belhamels een kraak zetten. Met veel cinefilie, plezier, passie en ongebreideld talent gemaakt. Met George Clooney, William H. Macy en Luis Guzmán.BBC 2. 00.50-02.10u.

Informatief

Simon Schama’s Shakespeare: Hollow Crowns.

Slotaflevering van tweeluik waarin historicus Schama verband legt tussen de populariteit van Shakespeare vandaag en diens scherpe analyse destijds van de problemen in de zestiende eeuw. Enkele van Shakespeares meest indrukwekkende monologen worden uitgesproken door o.a. Judi Dench.BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

À la recherche du temps perdu.

Televisiebewerking van de revolutionaire roman van Marcel Proust. Beide delen worden vanavond achtereenvolgend uitgezonden. Het verhaal begint in 1900, als de achttienjarige schrijver met zijn grootmoeder en het dienstmeisje zijn intrek neemt in het Grand Hôtel in Balbec.Arte, 20.15-00.10u.