Een dode door bosbranden in Colorado - ‘rampgebied’

De 'Waldo Canyon Fire' is volgens autoriteiten de meest verwoestende brand die de staat ooit gekend heeft. Foto Reuters / John Wark

De hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Colorado hebben een eerste leven geëist. Meer dan driehonderd huizen zijn verbrand en vijfendertigduizend mensen zijn geëvacueerd. President Barack Obama verklaarde het gebied vanmorgen als “rampgebied”.

Het slachtoffer werd thuis gevonden door de politie. Volgens de politie worden er nog twee mensen vermist. Bij eerdere bosbranden in Colorado vielen afgelopen jaar al vier doden. Deze brand, die bekend staat als Waldo Canyon Fire, is volgens autoriteiten de meest verwoestende brand die de staat ooit gekend heeft. Er is tot nu toe ruim 65 vierkante kilometer afgebrand.

Doordat Obama het gebied als rampgebied heeft verklaard, komt er extra overheidsgeld vrij om het vuur te bestrijden. Verwacht wordt dat de weersomstandigheden hierbij de komende dagen een gunstige rol zullen spelen. De president zal het gebied vandaag bezoeken om de schade te beoordelen.

Bekijk hier een time-lapse van het zogenaamde Waldo Canyon Fire, van 26 tot 27 juni:

    • Mirjam Remie