Echtgenote zet DSK het huis uit

Het werd al maanden verwacht en nu is de kogel door de kerk: Anne Sinclair heeft haar echtgenoot Dominique Strauss-Kahn het huis uitgezet. De voormalige topman van het IMF is niet meer welkom in het chique appartement aan de Place des Vosges. Het stel leeft volgens het roddelmagazine Closer al meer dan een maand gescheiden; DSK en Sinclair zijn ruim twintig jaar getrouwd.

Geen van beiden heeft in het openbaar gereageerd. Maar vrienden van Strauss-Kahn bevestigden de breuk tegenover Paris Match. Volgens hen is DSK er erg aan toe en heeft hij depressieve neigingen. Veel van zijn oude ‘vrienden’ zouden hem mijden als de pest.

Toen DSK mei vorig jaar in New York werd gearresteerd op verdenking van verkrachting, was de steenrijke Sinclair op een verjaardagsfeestje van zanger Patrick Bruel in Parijs. Ze vloog direct naar New York, waar ze een peperduur appartement huurde zolang DSK het land niet uit mocht. Het leidde tot bewondering voor de manier waarop ze haar man verdedigde, maar anderen vonden het moeilijk te geloven, of zelfs ronduit vernederend.

Terug in Frankrijk kwam DSK in opspraak in een prostitutiezaak rond een hotel in Lille. De details in de media over extreme en gewelddadige seks zouden de druppel zijn geweest voor Sinclair, hoofdredacteur van de Franse versie van de website Huffington Post.