ChristenUnie: Bijbel en tolk

Christenen laten zich bij het zoeken naar antwoorden „inspireren” door de Bijbel, staat op de eerste bladzijde van het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Want de Bijbel gaat over maatschappij en samenleving. „En dus over de politiek.”

Maar het woord „inspiratie” vindt de ChristenUnie-afdeling Hellendoorn wat al te vrijblijvend. De partij laat zich volgens hen „leiden” door de Bijbel, „het gezaghebbende woord van God”.

Verder zijn vluchtelingen, migranten en inburgering flinke thema’s: 21 amendementen worden er voorgesteld. Toch weer gratis tolkdiensten voor pas aangekomen vluchtelingen, stelt Loppersum voor. (‘Overnemen.’) En Rotterdam pleit voor „vergunningverlening voor asielzoekers die meer dan 5 jaar in procedure zitten”. (‘Ontraden.’)

Amendement 6, ChristenUnie-Amsterdam. Het verkiezingsprogramma heeft het over het „terugwinnen van de straat”. Dat vinden sommigen „populistische bangmakerij”. Er is immers geen sprake van „knokploegen die moeten worden bestreden”.

    • Oscar Vermeer
    • Annemarie Kas