Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

Zware explosie bij regeringsgebouw Damascus

In de Syrische hoofdstad Damascus heeft zich vanmiddag een zware explosie voorgedaan. De staatszender meldt dat het om een “terroristische explosie” in de parkeergarage van het Paleis van Justitie gaat.

Volgens de staatszender zijn drie mensen gewond geraakt. Zo’n twintig auto’s raakten beschadigd. Boven Damascus verschenen dikke, zwarte rookwolken.


http://www.youtube.com/watch?v=MhkvFh25P5w

Bij een dubbele zelfmoordaanslag met autobommen in Damascus kwamen begin mei 55 mensen om het leven.