Wimbledon na twee rondes voorbij voor Kiki Bertens

Tennisster Kiki Bertens is op Wimbledon uitgeschakeld. In de tweede ronde kon de slordig spelende Wateringse niet op tegen Yaroslava Shvedova uit Kazachstan. Het was in twee sets gedaan.

Bertens, die de eerste ronde verrassend overleefde door de als negentiende geplaatste Lucie Safarova te verslaan, ging vandaag in beide sets met 6-4 onderuit. In de eerste game werkte Bertens nog een breakpunt weg, maar een game later sloeg Shvedova wel toe. Die break bleek voldoende om ook de eerste set binnen te slepen.

In het tweede bedrijf speelde Bertens iets beter, zo schrijft Novum op, maar ze bleef te veel fouten slaan om het de Kazachse lastig te kunnen maken. De enige breakpunten die ze zelf kreeg, liet ze onbenut en op 4-4 leverde ze zelf haar opslag in. Shvedova serveerde de partij vervolgens uit en neemt het in de derde ronde op tegen Roland Garros-finaliste Sara Errani.

Nederland heeft na de uitschakeling van Haase bij de mannen nog één troef in het enkelspel: Arantxa Rus haalde wel de derde ronde. Zij won gisteren van Stosur.