Weer

De warme lucht die vandaag met een zuidoostenwind binnenkwam, wordt verdreven door regen- en onweersbuien.

Vanavond trekt een eerste lijn met buien van zuidwest naar noordoost over ons land, met een enkele onweersklap en lokaal zware windstoten tot 75 kilometer per uur. Vannacht volgt een tweede lijn met onweersbuien en daarachter draait de wind naar zuidwest en koelt het af naar 17 graden.

De storing die de onweersbuien veroorzaken, trekt morgen de grens over naar Duitsland en veroorzaakt in het binnenland nog vrij veel bewolking en een enkele bui. Langs de oostgrens kan ’s middags een onweersbui ontstaan. In het westen van het land blijft het droog, met langs de kust de meeste zon. De UV-index is hoog, 8. Op de stranden is een windscherm aan te bevelen vanwege de vrij krachtig tot krachtige zuidwestenwind. In het binnenland waait de wind matig. Op de Wadden wordt het 19 graden, langs de oostgrens 24 à 25 graden.

In het weekeinde blijft het droog en is de zon te zien. De zuidwestenwind neemt af en met temperaturen rond 21 graden is het comfortabel zomerweer.

Volgende week blijft het aardig zomerweer: zon, een enkele bui en 21 graden.