Opinie

Vragende blik

Als ik als lunch mijn tosti ham en kaas ga eten op het terras voor de Schotse Huizen in Veere, gaat de hond van de havenmeester, die ik herken aan zijn halsband met naampenning, bescheiden naast me liggen. Ondanks diens vragende blik besluit ik niets van mijn tosti met de hond te delen. Ik hou

Als ik als lunch mijn tosti ham en kaas ga eten op het terras voor de Schotse Huizen in Veere, gaat de hond van de havenmeester, die ik herken aan zijn halsband met naampenning, bescheiden naast me liggen. Ondanks diens vragende blik besluit ik niets van mijn tosti met de hond te delen. Ik hou sowieso niet zo van honden.

Naarmate ik aan de laatste stukjes toe ben raak ik echter onder de indruk van de niet-opdringerige houding van de hond. Toch maar een paar stukjes dan. Hoe heet de hond eigenlijk? Ik kijk beter wat er staat op het naamplaatje. Niet Voeren.

Reinier Zeiler