Kijktips

Film

Not Another Teen Movie (Joel Gallen, 2001, VS).

Film verhoudt zich tot de klassieken (van The Breakfast Club tot Ferris Bueller’s Day Off en van American Pie tot American Beauty) als Scream tot Halloween en Friday the 13th. Regisseur Gallen zet soms wel zeer grof geschut in. Niet alleen wordt het pleidooi van een leraar voor Shakespeare en Molière letterlijk bedolven door stront, het kan nog veel viezer, vond Gallen: een lesbische tongzoen van de akeligste bitch met een oudere dame. RTL5, 20.30-22.15u.

Stille nacht (Ineke Houtman, 2004, NL).

Utrechtse serieverkrachter was inspiratiebron voor ondergewaardeerde thriller waarin vijf studentes op zoek gaan naar de dader in een wereld waarin werkelijk geen enkele man lijkt te deugen. Met o.a. Liesbeth Kamerling, Victor Löw en Peter Blok. Ned.3, 21.00-22.30u.

Informatief

Flying Wild Alaska: Goodbye Sun.

Realityserie over reilen en zeilen op het vliegveld van Unalakleet, een afgelegen dorp in het westen van Alaska, aan de rand van de Beringzee. Als de winter nadert, begint de jaarlijkse uittocht. Piloot Luke Hickerson probeert een riskante reddingsactie te voltooien voordat de zon twee maanden lang niet opkomt. Discovery, 19.05-20.00u.

EK voetbal

Duitsland - Italië.

Verslag van de laatste halve finale, vanuit het Stadion Narodowy in Warschau.Ned.1, 20.35-22.40u.

Radio

JazzLive: Ruben Hein.

Registratie van concert in Tilburg tijdens de tournee die Hein eerder dit jaar maakte ter gelegenheid van het verschijnen van zijn instrumentele plaat Revisited, waarop de zanger en pianist bewerkingen speelt van een aantal nummers van zijn succesvolle eerste album Loose Fit. Hij wordt hier begeleid door Ernst Glerum (bas) en Joost Patocka (drums). Radio 6, 23.02-01.00u.