Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Kijk, iedereen struikelt omdat één trede iets hoger is

Subway
Subway

Het viel een metroreiziger in New York al een tijdje op dat de trap van zijn metrostation één trede heeft die iets hoger is dan de rest. Dat kan een groot verschil maken, zo’n verraderlijk klein verschil. Iedereen stapt namelijk achteloos omhoog en struikelt precies over die ene trede.

De maker, Dean Peterson, zette zijn filmpje gisteren online. Op Reddit zegt hij dat hij er zelf ook elke keer over struikelt, zelfs wanneer hij actief probeert om niet te struikelen.

Comedyserie The Big Bang Theory kaartte het fenomeen ook al eens aan: volgens Sheldon is twee milimeter verschil genoeg om de meeste mensen te laten struikelen tijdens het traplopen.