Stroomstoring rond Schiphol verholpen, erg druk op luchthaven

Rond Schiphol en tussen Den Haag en Rotterdam rijden geen treinen.
Rond Schiphol en tussen Den Haag en Rotterdam rijden geen treinen. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

De stroomstoring waardoor het treinverkeer rond Schiphol plat lag is verholpen. Dat meldt Prorail. Het treinverkeer kan weer worden opgestart. Reizigers wordt geadviseerd de reisinformatie goed in de gaten te houden, omdat er nog steeds vertragingen zijn als gevolg van de stroomstoring.

Twitter avatar NS_online NS online Van en naar Schiphol: De storing is verholpen, het treinverkeer wordt geleidelijk hervat. http://t.co/z23egl7C #Shl

De stroomstoring ontstond rond 8.30 uur, volgens Prorail als gevolg van een eerdere stroomstoring bij de energieleverancier.

Reizigers vast op Schiphol

Op Twitter meldden reizigers vast te zitten rond Schiphol door de stroomstoring. Veel passagiers konden de luchthaven niet verlaten, waardoor het erg druk is in de hal.

Twitter avatar xTANNiiEE Tanyaa. Ik vind het echt leuk om rond te hangen op schiphol. Hiihi
Twitter avatar JudithStuijt Judith Thuis na een vlucht met vertraging, controle Schiphol die uren duurde en een stroomstoring van NS. Curaçao ik mis je! http://t.co/vgPQKXbl
Twitter avatar DaniqueCeline DaniqueCeline Chaos op schiphol.. Precies op de dag van mijn presentatie rijden er geen treinen!?

Treinen tussen Delft en Den Haag rijden weer

Het treinverkeer lag vanmorgen in een groter gedeelte van de randstad stil. Er reden ook geen treinen tussen Delft en Den Haag HS door een brandmelding in Rijswijk. Dat treinverkeer rijdt inmiddels weer, omdat de brandweer Rijswijk heeft vrijgegeven.