Dromerige kabbelfunk

popFaberyayo: Coco ****

Pepijn ‘Faberyayo’ Lanen is van de productiefste artiesten van Nederland en nam met zijn groepen De Jeugd Van Tegenwoordig, Le Le en Ski Leraar Bruin Money Gang een waslijst clubkrakers op.

Op dit officiële solodebuut viert de creatieve, veelzijdige rapper zijn feestje liever thuis. In zijn eentje, met de gordijnen dicht en een zonnebril op in bed, zoals in het eerder uitgebrachte nummer Solonaise. En met zijn geliefde die bij hem intrekt met ‘al haar prinsessenjurken’ en zijn kat Baby Miko die ’s ochtends aan zijn tenen kauwt.

Faberyayo kan met zijn ontspannen dictie nog een hit maken van het ‘naar boven sjouwen van boodschappentassen’ en het is prettig zijn grote talent op een wat rustigere, mijmerende stand te horen, zonder dat het verzandt in een hilarische pose.

Hij verwoordt het kleine geluk treffend, zingt als een huiselijke polder-Prince op de warme, dromerige kabbelfunk van producer Bennie Sings, en houdt met een lichte zweem van ironie steeds net voldoende de vraag open hoe roze zijn bril nu echt is.