Diversen

Nachtdichtfestival

In het centrum van Noordwijk wordt op 29 en 30 juni het Nachtdichtfestival gehouden. Tijdens het festival zullen de ‘Nachtdichten’ worden onthuld: in beeld en licht gevangen poëzie van dichters die op de een of andere manier een band hebben met Noordwijk. Met o.a. strofen van Henriette Roland Holst, J.B. Charles en Susan Smit en drie gedichten van de winnaars van de Nachtdichtwedstrijd. Daarnaast zijn er ook voorstellingen in verborgen tuinen, statige huizen en oude kelders.

29& 30 juni, Noordwijk. www.kunstklank.nl

Oosterhuis leest Lucebert

In het Cobra Museum in Amstelveen is een tentoonstelling gewijd aan de gedicht-tekeningen van Lucebert (1924-1994). Op zondag 1 juli en op zondag 5 augustus draagt theoloog Huub Oosterhuis daar daarom gedichten voor van beeldend kunstenaar en dichter Lucebert, die zowel bij de Vijftigers hoorde als bij de Cobrabeweging.

1 juli & 5 augustus, Cobra Museum. www.cobra-museum.nl