Brieven

Overheid zelf oorzaak van spijbelen rond zomervakantie

Via Twitter en Facebook gaat minister Marja van Bijsterveldt (CDA) ouders wijzen op de leerplicht, want zij accepteert niet dat scholieren in toenemende mate spijbelen vlak voor de zomervakantie. Wat betreft schoolverzuim hebben ouders nu eenmaal een voorbeeldfunctie, vindt ze.

Van Bijsterveldts veronderstelling dat zij met extra voorlichting over de boetes dit probleem kan verhelpen, is een teken aan de wand.

Sinds lang zien Nederlanders immers de kwaliteit van het onderwijs achteruithollen en onlangs werd ook nog eens de grote vakantie een week ingekort, zodat scholieren nu als het ware verplicht langer kijken naar een jaarlijks verslechterende film.

Op communistische wijze ‘compenseert’ de staat dus de kwaliteitsvermindering met kwantiteit en als de consument het niet vreten wil, smeert men er gewoon wat extra propaganda en boetes tegenaan.