BMX: verlies in rechtszaal

BMX’er Lieke Klaus verliest kort geding om deelname aan Spelen.

Rotterdam. BMX’er Lieke Klaus heeft een kort geding om deelname aan de Olympische Spelen in Londen af te dwingen verloren. Klaus (22) was het niet eens met de beslissing van wielerbond KNWU om Laura Smulders voor te dragen bij sportkoepel NOC*NSF. Klaus en Smulders hebben allebei aan de nominatie-eisen voldaan, maar er is slechts één olympisch ticket beschikbaar. Klaus staat hoger op een interne ranking van de KNWU en was daarom van mening dat zij recht had op deelname aan de Spelen. Omdat Smulders het afgelopen jaar beter presteerde en hoger staat op zowel de ranglijst van de UCI als die van de wereldbeker, oordeelde de rechter in Utrecht dat zij mocht worden voorgedragen. Klaus blijft reserve. Novum