Alba verdedigt op techniek

Foto Reuters

Bijna had de hele wereld gezien hoe goed Jordi Alba is. Diep in de eerste verlenging bereikte de jonge linksback van Spanje na een schitterende actie de achterlijn, en gaf de perfecte voorzet. Helaas slaagde ploeggenoot Iniesta er niet in de Portugese keeper te passeren en de halve finale te beslissen. Dan was Alba (23) man van de wedstrijd geweest. Nu was de onvermoeibare back van Valencia dat alleen voor fijnproevers. Verdedigen op snelheid en techniek, prachtig om te zien. Lekker debuteren op een EK, naast Pique en Xabi Alonso, met voor je de extreem balvaste Iniesta. Maar die prachtige rushes, tot de allerlaatste minuut van de wedstrijd, maakte Alba toch echt op eigen kracht. Portugese aanvallers schopten hem, niet andersom. Geen wonder dat Barcelona hem wil.