Weer

Hete lucht boven Spanje, waar het kwik de afgelopen dagen op diverse plaatsen tot boven de 40 graden steeg, is op weg naar ons land. Een smalle tong met die warme lucht trekt morgenmiddag over Nederland, waardoor de temperaturen voor het eerst deze maand kunnen oplopen naar zomerse waarden van 25 graden.

Zoals we vaker hebben gezien in deze maand is de warmte van korte duur: in de avond en nacht naar vrijdag drijft weer koele lucht binnen.

Komende nacht blijft het kwik rond 15 graden steken. De lucht is vochtig. Dat betekent voor veel plaatsen nevel en mist.

Morgenochtend breekt de zon af en toe door en wordt het, met een matige zuidoostenwind, al snel broeierig warm. Op de Wadden wordt het 23 graden, in Limburg 27. De opbollende stapelwolken zullen in de ochtend en eerste helft van de middag nog niet uitgroeien tot een bui. In de namiddag kan een eerste exemplaar in het zuiden ontstaan. Als dat gebeurt, wordt het een stevige bui met onweer, hagel en windstoten.

In de loop van de avond en nacht kan ook elders een bui vallen.

Vrijdag waait het stevig en evenals in het weekeinde wordt het rond 21 graden.