Van der Sloot wil proces over laten doen - ‘verzoek kansloos’

Joran van der Sloot wil zijn proces in Peru over laten doen. Foto Foto AP / Aliosha Marquez

Een verzoek van Joran van der Sloot om zijn proces over te doen zal nooit door het Peruaanse hooggerechtshof worden geaccepteerd. Dat denkt de advocaat van de familie Flores, Edward Alvarez. Van der Sloot wil volgens zijn raadsman Maximo Altez het proces over laten doen.

Altez zegt volgens persbureau Novum:

“Wij wachten het hoger beroep af en daarna komen wij met een buitengewoon verzoek tot herziening.”

‘Van der Sloot misleid door zijn vorige advocaat’

Volgens de advocaat is Van der Sloot door zijn vorige advocaat, Jose Jimenez Navarro, misleid. In brieven die via Peruaanse media naar buiten kwamen, schreef hij Stephany Flores onder invloed van drank en drugs te hebben omgebracht. Dit kwam bij het proces van Van der Sloot in januari echter niet aan bod.

In de brieven bood hij ook excuses aan de familie Flores aan. Maar volgens de advocaat van de familie Flores, Alvarez, is dit dan ook enkel een strategie geweest om zijn zaak te beïnvloeden. Alvarez zegt:

“Zijn advocaat kan zeggen wat hij wil, maar er komt toch geen nieuw proces. Hij zoekt naar nieuwe wegen, maar die zijn er niet.”

Advocaat familie Flores: geen fouten gemaakt tijdens proces

Het proces, waarin Van der Sloot in januari tot 28 jaar cel werd veroordeeld, is volgens Alvarez correct verlopen.

“Hij had een Nederlandse vertaalster. Er zijn geen fouten gemaakt”.

In een reactie op de brieven van Van der Sloot liet Alvarez eerder al weten dat niets er op wees dat de Nederlander ten tijde van de moord onder invloed was.

De familie Flores beschouwt de zaak volgens de advocaat dan ook als gesloten. Hij verwacht dat het aangekondigde beroep van Van der Sloot pas over een half jaar wordt behandeld. Altez verwacht dit al eerder.

    • Niels Posthumus