Scary, Sporty, Ginger, Posh, enne...

The Spice Girls, from left to right Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton and Victoria Beckham during a photo call at a central London Hotel, Tuesday June 26, 2012, to launch Viva Forever, a musical featuring songs from the Spice Girls, which will open on 11th December 2012. (AP Photo/PA, Ian West) UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE AP

Eerst de namen van links naar rechts: Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton and Victoria Beckham. Dit zijn de vrouwen die in 1996 de wereld (of in elk geval 31 landen) veroverden met hun grootste hit ‘Wannabe’ als the Spice Girls. Na meer dan 75 miljoen albums wereldwijd te hebben verkocht, stopten ze in 2000. Twee jaar daarvoor had Geri de groep al verlaten. In 2007 kwamen de vijf vrouwen weer voor even samen voor een comebacktournee.

Nu kunnen the Spice Girls, nadat ze op het hoogtepunt van hun roem zijn verfilmd, ook een musical op hun naam schrijven.

Gisteren kwamen ze bijeen voor de première van Viva Forever!, een musical over de bittere realiteit van beroemd zijn na het winnen van een talentenshow. The Spice Girls spelen niet mee, alleen hun liedjes worden gebruikt. De première werd gehouden in hetzelfde hotel als waar de clip voor ‘Wannabe’ is opgenomen. Kenners zullen de trap waar de vrouwen op deze foto voor staan nog wel herkennen.

Viva Forever! is geschreven door Jennifer Saunders, bekend van tv-serie Absolutely Fabulous, en geproduceerd door Judy Craymer, die eerder ook de ABBA-musical Mamma Mia! produceerde.

Van de reünie gisteren is ook een filmpje te zien op de nieuwssite van de BBC waarin de ex-Spice Girls worden geïnterviewd. Twee dingen vielen op: hoe Mel B. en Geri opvallend probeerden te doen alsof ze vrienden zijn, nadat ze eerder deze maand hoofdrolspelers waren in een rel rond het Britse televisieprogramma X-Factor. Het programma zoekt een vast jurylid als vervanger voor Kelly Rowland en heeft tot die tijd gast-juryleden. Zowel Geri als Mel B. was gast-jurylid. De laatste kreeg een venijnig sms’je van Geri met de tekst: ‘Gefeliciteerd met mijn baan!’

Het tweede dat gisteren opviel, was Victoria Beckham, ook wel Posh Spice genoemd, die erbij stond „als een verdwaalde gast van het hotel die toevallig op haar weg naar haar kamer stuit op het hele gebeuren”, aldus een Britse commentator.