Kijktips

Film

The 6th Day (Roger Spottiswoode, 2000, VS).

Actiefilm waarin Arnold Schwarzenegger een strijd op leven en dood levert met zijn eigen kloon bevat enkele aardige vondsten. Zo kun je bij de winkelketen RePets uit het DNA van je gestorven huisdier binnen een dag een identiek exemplaar bestellen. Met Robert Duvall en Michael Rapaport. RTL 7, 20.30-23.00u.

Sweet November (Pat O’Connor, 2001, VS).

In romantische dramadraak is Keanu Reeves een snelle reclamejongen die nodig eens een lesje in menselijkheid moet hebben. Dat krijgt hij van Charlize Theron. Zij belooft van hem een vrijer en blijer mens te maken, mits hij zich één maand aan haar durft over te leveren. Net5, 20.30-23.00u.

Amusement

An idiot abroad: Desert island.

Karl Pilkington was producer van een radioshow van Ricky Gervais en Stephen Merchant voor de Britse zender XFM. In die programma’s was hij ook te horen als domme August en werd daarmee populair. Daarop verzon Gervais voor Sky TV een serie waarin Pilkington semidocumentair amusement zou gaan maken. In deze eerste aflevering van seizoen 2 bezoekt Pilkington het eiland Tanna in de Stille Zuidzee, dat bij Vanuatu hoort. Hij gaat er onder meer kontsurfen en bungeejumpen en maakt er kennis met de Yaohnanen, een stam waarvan de leden de Britse prins Philip als godheid vereren.Discovery, 23.00-00.00u.

Mad men: Hands and Knees.

Don is bang dat zijn leugen uitkomt als de instanties met Betty gaat praten. Lane heeft schokkend nieuws voor zijn vader en Joan moet een abortus ondergaan. Ned.2, 23.25-00.14u.

EK voetbal

Portugal - Spanje.

Verslag uit de Donbas Arena in Donetsk van de eerste halve finale.Ned.1, 20.35-22.40u.