Kijken: Belle en het Beest, maar dan ‘in the ghetto’

Beeld: screenshot Youtube.com

Belle en het Beest, die Disneyfilm ging toch over dat bruinharige boekenwurmpje dat opgesloten wordt in een eng kasteel en dan verliefd wordt op het Beest? Nou, in deze moderne versie gaat Belle naar de ‘weave shop’ in een getto.

Niks geen boekenwinkels, maar echte kroeshaarkappers waar je en passant een kindje mee krijgt. In deze gettoversie heeft Belle, zoals het de digitale tijd betaamt, natuurlijk ook een mobiele telefoon. En daar wil iemand die ze op straat passeert natuurlijk het nummer van. Dat gaat ongeveer zo:

“Hey yo momma, can I get yo digits? So I can hit you on yo cell!”

Echt alle gettocliches komen in dit filmpje voor. Er wordt flinke Amerikaanse afro-slang gebezigd, er vallen schoten en vanaf 2:20 maakt Belle ook nog even een sneer naar het onlangs geboren kindje van zangeres Beyoncé en rapper en muzikant Jay-Z, dat Blue Ivy is genoemd. Enfin: teveel om op te noemen, kijk zelf.

Bekijk hier het originele Disneyliedje uit de film, getiteld ‘Little Town’:
http://youtu.be/MVovQfq7U0w

Meer zien van de maker van het filmpje, de grappenmaker Todrick Hall? Dat kan hier.

    • Judith Laanen