‘Hij was de vader die er niks van begrijpt’

Singer-songwriter Roos Rebergen van de band Roosbeef herkende zichzelf en haar vader in de Vlaamse film Iedereen beroemd!

„Toen ik twaalf was huurden mijn ouders de Vlaamse film Iedereen beroemd! In die film doet de hoofdrolspeelster Marva, onder de fanatieke begeleiding van haar vader, vaak mee aan talentenjachten. Maar eigenlijk zingt ze niet toonvast en heeft ze altijd de verkeerde kleren aan. Ze probeert Madonna na te doen, waar ze eigenlijk niet knap genoeg voor is. Toch is haar vader vastbesloten zijn dochter beroemd te maken.

„Omdat ik als kind al wel veel met zingen en optreden bezig was, sprak deze film me erg aan. Ook nu nog herken ik veel in Iedereen beroemd! Mijn vader deed in de begintijd van mijn band Roosbeef ook de managerszaken. Hij was ‘de vader die er niks van begrijpt’. Ik kreeg soms ruzie met hem, niet per se om wat hij zei, maar meer omdat het mijn vader was. Naar andere mensen luister je wel, omdat zij geen familie zijn. Dat is ook zo in Iedereen beroemd! Marva neemt niks aan van haar vader, en vindt het nummer Lucky Manuela dat hij voor haar schreef alleen maar mooi omdat ze niet weet dat het van hem is.

„Op een gegeven moment ontvoert de vader van Marva een popster om te zorgen dat zijn dochter op tv mag optreden. De mooiste scène van de film is die waarin zijn huis helemaal omsingeld is door politie wegens die ontvoering. Precies op dat moment ziet hij zijn dochter live op televisie zijn eigen nummer zingen. Dan is hij zo overweldigd dat hij moet huilen. Je ziet aan alle kanten dat hij zó trots is. Dat is heel oprecht en mooi gedaan. In die scène doet Marva haar masker en artiestenkleding weg, zodat ze helemaal zichzelf is. Eigenlijk is dat de boodschap van de film: als je jezelf blijft en dingen doet op je eigen manier kom je er wel.”

    • Kris Derks