In beeld

Het handje tussen Queen Elizabeth en oud-IRA-chef McGuinness is geschud

De Britse koningin Elizabeth II heeft vandaag in Belfast - vakkundig buiten beeld gehouden - de hand geschud van Martin McGuinness, de huidige vicepremier van Noord-Ierland en een voormalig commandant van de IRA. De ontmoeting tussen de twee was van grote symbolische waarde. De 62-jarige McGuinness, die zelf zegt de IRA in 1974 te hebben verlaten, zou de stafchef van de beweging zijn geweest toen in 1979 Lord Louis Mountbatten, de neef van Elizabeth, werd vermoord.
Queen Elizabeth verlaat St Michaels Roman Catholic Church in Enniskillen.
AFP / Peter Muhly
Queen Elizabeth maakt zich klaar om dé hand te geven aan vicepremier Martin McGuinness (L) en premier Peter Robinson in het Lyric Theatre in Belfast.
AFP / Paul Faith
En na afloop van een Service of Thanksgiving in de Saint Macartin's Cathedral in Ennniskillen zijn er bloemen voor de koningin.
Reuters / David Moir
Niet iedereen in Belfast is blij: anti-koningshuisgraffiti in Belfast.
AFP / Peter Muhly
Queen Elizabeth zwaait naar het volk bij aankomst in Enniskillen.
Reuters / Cathal McNaughton
Pamflet aan een postbus van de Royal Mail.
AFP / Peter Muhly
Omstanders wachten om een glimp op te vangen van Queen Elizabeth in Enniskillen.
Reuters / Cathal McNaughton
Het kan: de Queen lacht terwijl ze haar bezoek aan het South West Acute Hospital in Enniskillen beëindigd op de eerste dag van haar tweedaagse bezoek aan Noord-Ierland.
Reuters / Cathal McNaughton
Queen Elizabeth en echtgenoot Prince Philip, (R) bewonderen een geschenk van de Noord-Ierse premier Peter Robinson (L) vicepremier Martin McGuinness.
AFP / Paul Faith
Queen Elizabeth schudt de hand met Peter Sheridan (L) van vredestichtend Co-operation Ireland, en Prince Philip (R) begroet Martin McGuinness (3rd L) in het Lyric Theatre in Belfast.
AFP / Paul Faith
Politiebewaking op het dat van het Lyric Theatre in Belfast waar de Queen en McGuinness de handen schudden.
AFP / Peter Muhly