buzz

FILE - In this Nov. 18, 2011 file photo, actress Barbara Streisand arrives at the 10th Annual Celebration of Dreams, in Santa Barbara, Calif. Brooklyn’s new Barclays Center arena announced Wednesday, May 9, 2012, that Streisand will give a concert at the venue on Oct. 11. (AP Photo/Michael A. Mariant, file)
FILE - In this Nov. 18, 2011 file photo, actress Barbara Streisand arrives at the 10th Annual Celebration of Dreams, in Santa Barbara, Calif. Brooklyn’s new Barclays Center arena announced Wednesday, May 9, 2012, that Streisand will give a concert at the venue on Oct. 11. (AP Photo/Michael A. Mariant, file)

Streisand in zee met Firth en Blanchett voor nieuwe film

Voor het eerst in zestien jaar gaat Barbra Streisand weer een film regisseren. Streisand zal Skinny and the Cat verfilmen, met in de hoofdrollen Colin Firth (Bridget Jones’s Diary, The King’s Speech) en Cate Blanchett (Lord of the Rings, Robin Hood). De film gaat over de liefdesgeschiedenis van de Amerikaanse romanschrijver Erskine Caldwell en nieuwsfotografe Margaret Bourke-White, die samen onder meer een beroemd boek maakten over de slachtoffers van de economische depressie van de jaren dertig, You Have Seen Their Faces. De laatste film die Streisand regisseerde, The Mirror has Two Faces (1996), flopte. Daarna concentreerde ze zich op haar zangcarrière en haar politieke activiteiten als Democraat in Hollywood.

Romantische avonturenJulian Assange verfilmd

Het liefdesleven van WikiLeaks-oprichter Julian Assange, die vorige week asiel aanvroeg bij de ambassade van Ecuador in Londen om te voorkomen dat hij wordt uitgeleverd aan Zweden in verband met een verkrachtingszaak, krijgt een film. Filmmaker Cyril Tuschi, die opzien baarde met zijn documentaire over de gevangen genomen Russische oligarch Michail Chodorovski, wil een speelfilm maken over de Australische activist die veel gebruik heeft gemaakt van internetdating. Aan de hand van drie dates wil de film het verhaal vertellen van „een Robin Hood van het digitale tijdperk, die struikelt over zijn eigen persoonlijkheid”.

Kristen Stewart (

Twilight) best betaalde filmactrice

Kristen Stewart, de vrouwelijke ster van de succesvolle vampierreeks Twilight en Sneeuwwitje in de hitfilm Snow White and the Huntsman, is de best betaalde filmactrice van het moment. Het Amerikaanse zakenblad Forbes berekende dat de nu 22-jarige Stewart tussen mei 2011 en mei 2012 34,5 miljoen dollar (27,6 miljoen euro) heeft verdiend. Ze verslaat daarmee nipt Cameron Diaz (27,2 miljoen euro). Sandra Bullock staat op de derde plaats in de lijst van vrouwelijke topverdieners (20 miljoen euro). De mannen verdienen nog altijd meer dan de vrouwen. De topdrie bij de acteurs, volgens Forbes in een eerder gepubliceerde lijst: Leonardo DiCaprio (77 miljoen dollar, 61,6 miljoen euro), Johnny Depp (40 miljoen euro) en Adam Sandler (32 miljoen euro).