Verrassing op Wimbledon: Arantxa Rus stuurt Stosur naar huis

Rus tijdens de partij tegen Stosur, die ze verrassend in drie sets wist te winnen. Foto AFP / Leon Neal

Arantxa Rus heeft voor een sensatie op Wimbledon gezorgd. De Nederlandse versloeg in drie sets de als vijfde geplaatste Samantha Stosur: 6-2, 0-6, 6-4.

Rus begon sterk tegen de Australische: de eerste set ging met 6-2 naar de 21-jarige uit Delft. Stosur (finalist op Roland Garros in 2010 en winnaar van de US Open in 2011) herpakte zich echter in de tweede set, die ze in no-time met 6-0 haar kant op trok. 1-1 in sets, en onderweg naar de beslissende derde set.

Ook daarin begon de Nederlandse goed. Ze brak haar tegenstander en liep uit naar 3-0. Op 5-3 kreeg Rus op haar eigen service twee matchpoints, maar die liet ze liggen en Stosur mocht weer breken. In de volgende game was het toch raak: Rus brak en haalde zo met 6-4 de laatste set en de wedstrijd binnen.

In de eerste ronde won Rus in twee sets van de Japanse Misaki Doi. In de volgende ronde treft ze Shuai Peng (China, 30e op de plaatsingslijst) of Ayumi Morita (Japan, ongeplaatst).

    • Peter Zantingh