Ajax krijgt miljoenen

Club betaalt 3 miljoen euro minder over transfers Laudrup en Arveladze uit 1997, zo beslist rechtbank.

Rotterdam. Voetbalclub Ajax hoeft minder belasting te betalen over de transfers van Shota Arveladze en Michael Laudrup uit 1997. De Amsterdammers hebben gisteren van het gerechtshof in Arnhem te horen gekregen dat Ajax geen 5,2 miljoen euro, maar slechts 2,1 miljoen naheffing hoeft te betalen. Nadat Ajax in 2009 werd veroordeeld tot het betalen van het miljoenenbedrag, ging de club in beroep. Het gerechtshof verklaarde het beroep gegrond, waarna het bedrag werd verminderd. Ajax betaalde het totale bedrag vorig jaar februari al. Ajax krijgt daarom 3,2 miljoen euro terug. Laudrup kwam in 1997 over van het Japanse Kobe. Arveladze werd van het Turkse Trabzonspor overgenomen. NRC