Zelfreflectie van Prandelli

None

Leuk, de nachtelijke pelgrimstochten van de Italiaanse coach Cesare Prandelli na de zeges op Ierland en Engeland. Een paar uur wandelen van het trainingskamp in Wieliczka naar een klooster in de buurt. Alle tijd voor zelfreflectie. En gisteren blonk de 54-jarige coach weer uit op een persconferentie. Zinnige teksten, die verder gaan dan winnen of verliezen. Halve finale bereikt? De Italiaanse jeugd staat pas zeventiende op de wereldranglijst, ook dat is realiteit. „We moeten vooruit verdedigen, streven naar aanvallend voetbal”, zegt Prandelli. De Italiaanse stijl veranderen? „Wij hebben als coaches de verantwoordelijkheid het te proberen, de nieuwe generatie wil het. Er moet op het veld meer ruimte zijn voor creativiteit.” Zelfs de Italiaanse pers klapt voor Prandellli.