Weer

Donderdag zou wel eens de eerste en laatste zomerse dag van deze maand kunnen worden. Het is dus niet de start van een langdurige zomerse periode, want donderdagavond en in de nacht naar vrijdag maken onweersbuien al weer een einde aan deze zomerse opleving.

Vanavond is het rustig en droog, maar vanuit het zuidwesten neemt hoge en middelhoge bewolking toe op nadering van een warmtefront. Dat levert komende nacht lokaal wat regen op. Het blijft vrij zacht, met in het noorden minima rond een graad of 10 en in het zuiden 15.

Morgenochtend is het bewolkt met af en toe lichte regen. In de middag wordt het vanuit het zuiden droog en zal de zon af en toe te zien zijn. In de avond breiden de opklaringen zich verder noordwaarts uit. Ondanks het gebrek aan zon wordt het morgen toch 18 graden op de Wadden tot 22 graden in Brabant en Limburg. In de nacht naar donderdag komen er enkele mistbanken voor bij minima rond 15 graden.

Donderdag overdag schijnt de zon geregeld en wordt het zomers warm, met 22 graden langs de kust tot 27 graden bij de oostgrens. Na een paar donderbuien is het vanaf vrijdag wat minder warm, met in het weekeinde lokaal een bui en rond 20 graden.