Richard Russo weigert nieuwe roman als ebook te laten publiceren

Richard Russo/ Foto © Elena Seibert.

De Amerikaanse auteur Richard Russo, bekend om zijn Pulitzer Prize-winnende roman Empire Falls uit 2002, wil niet dat zijn nieuwe roman Interventions als ebook wordt uitgegeven, zo meldt The Telegraph. Russo wil met deze actie de noodlijdende boekhandel bijstaan.

Interventions moet volgens Russo zijn lezer ook weer die unieke ‘boek-boek’ ervaring geven. De roman, over makelaars, zal dan ook in een speciale editie verschijnen. Vier volumes in een speciale hoes, met op de cover schilderijen van de dochter van Russo, Kate.

Russo geeft te kennen de opkomst van de ebook te zien als een bedreiging voor boekhandel, uitgever en opkomende schrijvers. Vorige week werd bekend dat de verkoop van ebooks in de Verenigde Staten voor het eerst groter was dan die van fysieke boeken.

Russo is auteur van in totaal 7 romans. Empire Falls, waarmee Russo de Pulitzer Prize for Fiction won, werd tevens bewerkt tot een HBO miniserie met onder andere Paul Newman in de hoofdrol.

    • Roderick Nieuwenhuis