Nederlandse Bertens zorgt meteen voor verrassing op Wimbledon

Kiki Bertens heeft de tweede ronde van het toernooi van Wimbledon bereikt. De Nederlandse tennisster won in twee sets van de als negentiende geplaatste Lucie Safarova: 6-3, 6-0. Bertens speelt voor het eerst op het Londense gras.

In de volgende ronde speelt ze tegen de winnares van de partij tussen de Zuid-Afrikaanse Chanelle Scheepers en Yaroslava Shvedova uit Kazachstan.

De Wimbledon-debutante begon nerveus aan haar wedstrijd tegen de Tsjechische, zo schrijft Novum. Ze leverde haar eerste servicebeurt in en keek meteen tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat ze had teruggebroken kwam de 20-jarige Bertens beter in haar spel. Ze brak Safarova bij 3-3 opnieuw en trok de eerste set naar zich toe.

In de tweede set liet Bertens geen spaan meer heel van de nummer 22 van de wereld. Ze overklaste haar opponent op alle fronten, benutte al haar breakkansen en besliste het duel binnen het uur.

Ook Arantxa Rus staat in de tweede ronde: zij won gisteren in twee sets van de Japanse Misaki Doi. De enige Nederlander in het mannentoernooi, Robin Haase, speelt in de eerste ronde tegen Juan Martin del Potro.

    • Peter Zantingh