Laat je voor de gek houden door deze 3d-straattekening

Wie wel eens een 3D-straattekening heeft gezien weet hoe bevreemdend zo’n krijttekening kan werken. Je weet dat je blik in de maling wordt genomen, maar als je vanaf het juiste punt naar de grond kijkt kan je niet om de diepte heen.

Wie wel eens een 3D-straattekening heeft gezien weet hoe bevreemdend zo’n krijttekening kan werken. Je weet dat je blik in de maling wordt genomen, maar als je vanaf het juiste punt naar de grond kijkt kan je niet om de diepte heen.

De timelapsevideo die 3d-artiest Chris Carlson maakte van zijn Super Mario-kunstwerk heeft precies hetzelfde effect. Je ziet hoe de tekening stapje voor stapje tot stand komt, op de vlakke vloer waar Carlson constant op staat en ligt, maar toch is het resultaat verbluffend.

    • Lex Boon