Kijktips

Film

Bend It Like Beckham (Gurinder Chadha, 2002, GB).

Feelgood-komedie brengt de problemen van de multiculturele samenleving op hun gezelligst over het voetlicht. Dochter van in Engeland wonende orthodoxe Sikhs gaat tegen de zin van haar ouders op voetbal en blijkt een natuurtalent. Met Parminder Nagra en Keira Knightley. RTL 8, 20.30-22.40u.

The Mummy Returns (Stephen Sommers, 2001, VS).

Vervolg op bioscoophit uit 1999 trakteert op dezelfde tot leven gewekte mummie en andermaal op speciale effecten. Met Brendan Fraser en Rachel Weisz. RTL 5, 20.30-23.05u.

She’s the Man (Andy Fickman, 2006, VS).

Op Shakespeare’s Twelfth Night geïnspireerde highschoolkomedie. Amanda Bynes vermomt zich als haar tweelingbroer om mee te kunnen doen aan het schoolvoetbalteam. Net5, 20.30-22.45u.

Informatief

Frontal 21: Brauner Terror – Blinder Staat.

Veertien jaar lang leefden drie neonazi’s ondergronds en pleegden door heel Duitsland moorden, bomaanslagen en roofovervallen. In november 2011 pleegden er twee zelfmoord (of de een doodde eerst de ander) toen zij gearresteerd dreigden te worden; de derde gaf zichzelf aan. In deze documentaire een reconstructie van hun misdaden en van het falen van veiligheidsdiensten en politie. ZDF, 21.00-21.45u.

Close up: Marina Abramovic.

Documentaire Marina Abramovic: The Artist is Present, over de beroemdste performancekunstenaar van de afgelopen veertig jaar. De makers volgden haar in de aanloop naar en het verloop van de aangrijpende performance The Artist is Present, die samen met een retrospectief van haar werk in de lente van 2010 te zien was in het Museum of Modern Art in New York. De film gaat ook terug in de tijd om te onderzoeken hoe The Artist is Present past binnen het oeuvre van Abramovic. Ned.2, 23.30-01.08u.