Justin Gatlin naar Londen

Na een schorsing voor dopinggebruik, heeft atleet en gouden medaille winnaar Justin Gatlin zich geplaatst voor de Spelen in Londen.

EUGENE. De Amerikaanse atleet Justin Gatlin heeft zich zondagnacht met een toptijd geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen. Bij de Amerikaanse kwalificatiewedstrijd won hij met overmacht de 100 meter in een tijd van 9.80 seconden. Gatlin won goud op de 100 meter op de Spelen in 2004. Van 2006 tot 2010 was hij geschorst voor dopinggebruik. Hij miste hierdoor de Spelen in Peking in 2008. De atleet wil zelf nog niet spreken van een comeback. „Veel mensen zeggen dat dit de comeback is, maar ik wil eerst dat podium bij de Spelen bereiken en mijn dromen waarmaken... dat is mijn doel.” De tweede plaats ging naar de Amerikaanse recordhouder Tyson Gay. AP