Haase sneuvelt op Wimbledon tegen Del Potro

Robin Haase tijdens de wedstrijd tegen Del Potro.
Robin Haase tijdens de wedstrijd tegen Del Potro. Foto Reuters / Dylan Martinez

Robin Haase is in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De enige Nederlandse deelnemer aan het herenenkelspel bood de als negende geplaatste Argentijn Juan Martin del Potro goed partij, maar ging uiteindelijk toch in vier sets onderuit: 4-6, 6-3, 6-7 (3), 5-7.

Haase kende een moeizame aanloop naar Wimbledon met nederlagen op gras tegen Mikhail Youzhny en Mate Pavic. Tegen Del Potro ging het aanvankelijk ook niet van een leien dakje, maar na het verlies van de eerste set kwam Haase beter in zijn spel. Mede dankzij zijn uitstekende service won de Hagenaar de tweede set met 6-3 en pakte hij in de derde een break voorsprong.

Del Potro sleepte uiteindelijk toch een tiebreak uit het vuur en trok daarin met 7-3 aan het langste eind. Een break in het voordeel van de Argentijn leek de wedstrijd vroeg in de vierde set te beslissen, maar op het moment dat Del Potro serveerde voor de wedstrijd knokte Haase zich nogmaals terug. Een nieuwe servicebreak werd de nummer 41 van de wereld kort daarop alsnog fataal.

Haase schopte het vorig jaar nog tot de derde ronde van Wimbledon. Dat was zijn beste prestatie ooit op het heilige gras. In het vrouwentoernooi wist Kiki Bertens vandaag wel de tweede ronde te bereiken.

    • Lex Boon