Groener gras

Na een scheiding komt het moment dat je langer uit elkaar bent dan je ooit samen bent geweest. Zo voelt het nu tussen mij en het Nederlands elftal. De nabeschouwing (Wie is de Mol? De Oranje-special!) duurt inmiddels langer dan het toernooi.

Tijd voor groener gras: Wimbledon. Het wordt genegeerd aan de kwebbeltafels van de ‘sportzomer’ omdat de NOS de rechten niet heeft, maar gelukkig bestaat de BBC nog. Uren zweven boven de banen, genieten van een passeerslag op baan 17 en met schrik constateren dat Venus Williams een oude vrouw is geworden. Wat is een EK dan mager! 31 wedstrijdjes van anderhalf uur per stuk – een half dagje Wimbledon.

De Engelsen zelf zijn nog afgeleid. Bij de nederlaag van een Brit zei de commentator: „Golding speelde niet zo goed, zijn tegenstander staat 400 plaatsen hoger op de wereldranglijst. We moeten dit vergeten, we moeten gisteravond vergeten en bedenken dat dit de zomer is waarin iedereen een Brit wil zijn.” Traumaverwerking is een lang en pijnlijk proces.