Griekenland vindt in Stournanas nieuwe minister van Financiën

Caption: General Director of the Foundation for Economic and Industrial Research (IOBE) Yannis Stournaras addresses journalists during a news conference in Athens in this April 2, 2012 file photo. Greek coalition leaders are expected to appoint Yannis Stournaras, a respected economist who was part of the team that negotiated the country's entry into the euro, as new finance minister, four officials from parties in the coalition government said on June 26, 2012. Picture taken April 2, 2012. REUTERS/Yorgos Karahalis/Files (GREECE - Tags: BUSINESS HEADSHOT) De nieuwe Griekse minister van Financiën Yannis Stournanas. Foto Reuters / Yorgos Karahalis

Griekenland heeft na het afhaken van Rapanos een nieuwe minister van Financiën gevonden. Het gaat om de econoom Yannis Stournanas, die ook betrokken was bij de Griekse toetreding tot de eurozone.

Vassilis Rapanos liet gisteren weten dat hij de functie vanwege zijn gezondheid niet kan vervullen. De 64-jarige Rapanos ligt sinds vrijdag in het ziekenhuis nadat hij vlak voor hij beëdigd zou worden, in elkaar zakte. Hij leed volgens persbureau AP aan pijn, misselijkheid en duizeligheid.

“Premier Samaras heeft Stournanas gekozen”, zei een bron bij de regering eerder vandaag. Hij voegde daaraan toe dat de drie partijleiders binnen de coalitie het eens waren over de nominatie. Vanmiddag bevestigde een woordvoerder van de regering dat Griekenland in de 55-jarige gerespecteerde econoom een nieuwe minister van Financiën gevonden heeft.

    • Peter Zantingh