DNB: spaar en betaal hypotheek sneller af met oog op crisis

Nederland, 5 juni 2012 Verschillende soorten Euro biljetten. The Netherlands, june 5, 2012 Euro's. Foto: Sijmen Hendriks/Hollandse Hoogte
Nederland, 5 juni 2012 Verschillende soorten Euro biljetten. The Netherlands, june 5, 2012 Euro's. Foto: Sijmen Hendriks/Hollandse Hoogte De DNB dringt consumenten aan om meer te sparen en eerder de hypotheek af te lossen vanwege de economische crisis. Foto: Hollandse Hoogte / Sijmen Hendriks

De DNB dringt consumenten erop aan de komende jaren flink meer geld te sparen en de hypotheek sneller af te lossen.

Dat schrijft het AD. Met het oog op de financiële crisis in Europa wil de bank voorkomen dat Nederlanders, wanneer zij tegen hun pensioen lopen, in de problemen komen.

DNB-directeur Joanne Kellermann laat tegenover de krant weten dat vooral Nederlanders onder de vijftig bewust moeten worden van de gevolgen van de crisis. Kellerman:

“Wees bewust dat het er de komende jaren niet gemakkelijker op wordt. Het is belangrijk dat iedereen zich bewust wordt van de risico’s en nu gaat nadenken over zijn eigen oudedagvoorziening. Dan heb je nog jaren de gelegenheid om je financiële positie te verbeteren. Word financieel zelfredzaam is het advies.”

Interactieve graphic: Europa in cijfers