Deze boer gaat regelmatig met vijfduizend eenden de hort op

De eendenstoet onderweg naar het meertje. Foto Reuters

Meerdere keren per jaar trekt een Chinese boer Hong Mingshun eropuit met zijn vijfduizend (!) eenden. De beesten lopen over straat en houden het andere verkeer op, maar Hong zegt dat het nu eenmaal goed is voor hun eierenproductie en zijn eigen portemonnee.

De eendenstoet onderweg naar het meertje. Foto Reuters

De eendenstoet onderweg naar het meertje. Foto ReutersDe eendenstoet onderweg naar het meertje. Foto Reuters

Vorige week was het weer zover: Hong liep in Taizhou (in het oosten van China, kaart) ruim een kilometer van zijn boerderij naar een meertje, zodat de duizenden eenden daar konden zwemmen. Daar zijn bovenstaande en onderstaande video van gemaakt.

Het is een bezienswaardigheid geworden, maar Hong heeft ook andere redenen: ze eten onderweg, zodat hij ze minder hoeft te voeren. En de eieren en het vlees smaken beter dankzij de wandelingetjes. Hij heeft alleen een stok bij zich om de kudde in bedwang te houden, maar Hong raakte er naar eigen zeggen bijna nog nooit één kwijt. Je vraagt je af hoe hij dat kan weten, want het zijn er te veel om even snel de koppen te tellen.

    • Peter Zantingh