Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Zijlstra laat ambtenaar fusie leiden

Topambtenaar Koos van der Steenhoven is door staatssecretaris Zijlstra (Cultuur, VVD) aangesteld als kwartiermaker om samenwerking tussen de Rijksacademie van Beeldende Kunsten en De Ateliers tot stand te brengen. Alleen als de twee postacademische opleidingen voor beeldende kunstenaars voor 15 juli een samenwerkingsplan inleveren, wil de Raad voor Cultuur positief adviseren over toekenning van 1,5 miljoen euro rijkssubsidie.

Van der Steenhoven is voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en is nu hoofd van ABD Top Consultants, de interne adviseurs- en interim-managersdienst van de overheid. Hij leidde recentelijk het samenvoegen van de ministeries van Economische Zaken en Landbouw, was interim-bestuurder bij het UWV en adviseerde de gemeente Amsterdam over de toekomst van AT5.

De Rijksacademie en De Ateliers gaan er flink op achteruit in rijkssubsidie. De Rijksacademie ontving in de vorige periode nog 3,4 miljoen, De Ateliers 844.418 euro.