Weer

Tot nu toe verloopt de eerste zomermaand teleurstellend, maar de eerste zomerse dag komt er aan. Boven Spanje en Portugal bevindt zich zeer warme lucht waarin het de komende dagen lokaal meer dan 40 graden wordt. Achter een niet al te actief warmtefront dat woensdag met wolken en lokaal een spat regen over ons land zal trekken, warmt het daardoor donderdag op naar 24 graden in het noorden en 28 graden in het zuiden van het land.

Die warmte is niet van lange duur. In de nacht naar vrijdag passeert een koufront met regen- en onweersbuien, waarna vanaf vrijdag weer minder warme lucht naar Nederland zal stromen. Het wordt niet meer zo koud als in het afgelopen weekeinde, maar met temperaturen rond 18 graden zal ook juli koel beginnen.

Vanavond en vannacht is het droog. Bij een afnemende wind en opklaringen – vooral in het zuiden – kunnen lokaal mistbanken ontstaan en daalt het kwik plaatselijk onder de 10 graden.

Morgen ontstaan stapelwolken, de meeste in het noordoosten. Er is vooral aan zee ruimte voor zon. Het wordt overal een droge dag met niet al te veel (westelijke) wind en temperaturen die langzaam naar 15 tot 21 graden klimmen.