Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Uitschakeling Oranje brengt VI Oranje weer op voorsprong

De EK-talkshow van Jack van Gelder had nog wel zo’n comfortabele voorsprong. Na de uitschakeling van Oranje lijkt VI Oranje de kijkcijferstrijd met Studio Sportzomer echter te beslissen. Gisteren trok VI Oranje opnieuw meer kijkers, waardoor Johan nu met 11-10 voor staat op Jack. Tijdens de eerste vier uitzenddagen had VI Oranje meer kijkers dan

De EK-talkshow van Jack van Gelder had nog wel zo’n comfortabele voorsprong. Na de uitschakeling van Oranje lijkt VI Oranje de kijkcijferstrijd met Studio Sportzomer echter te beslissen. Gisteren trok VI Oranje opnieuw meer kijkers, waardoor Johan nu met 11-10 voor staat op Jack.

Tijdens de eerste vier uitzenddagen had VI Oranje meer kijkers dan Studio Sportzomer. Daarna trok het praatprogramma van Jack van Gelder zes dagen op rij meer kijkers. Vooral op de wedstrijddagen van Oranje was Studio Sportzomer veel populairder dan VI Oranje.

Sinds de uitschakeling van Oranje is VI Oranje echter oppermachtig. Al zes dagen op rij stemmen meer mensen af op het praatprogramma van Wilfred Genee en Johan Derksen. Afgelopen woensdag was het verschil het grootst: VI Oranje had bijna een miljoen kijkers, terwijl Studio Sportzomer niet eens de grens van 500.000 passeerde.

Voorafgaande aan het EK voorspelde Jack van Gelder nog dat VI Oranje kansloos is op wedstrijddagen. Van Gelder zei in de Televizier:

VI Oranje is kansloos op wedstrijdavonden. Op andere dagen zullen we qua kijkcijfers tegen elkaar moeten strijden. Prima. Ik denk dat we allebei heel tevreden zullen zijn.

Bekijk hier de uitzending van VI Oranje van gisteravond en hieronder de aflevering van Studio Sportzomer:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.