Opinie

Slager

Mijn 91-jarige vader zit sinds anderhalf jaar in een verzorgingshuis in een naburig dorp. Tijd en plaats ontgaan hem. Regelmatig kopen wij bij de dorpsslager droge worstjes voor hem. „Heerlijk”, zegt hij dan glunderend. Vandaag kwam bij hem een rolstoelcontroleur langs, die met mij, zijn dochter/contactpersoon, een afspraak wilde maken. Mijn vader wist niet meer

Mijn 91-jarige vader zit sinds anderhalf jaar in een verzorgingshuis in een naburig dorp. Tijd en plaats ontgaan hem. Regelmatig kopen wij bij de dorpsslager droge worstjes voor hem. „Heerlijk”, zegt hij dan glunderend.

Vandaag kwam bij hem een rolstoelcontroleur langs, die met mij, zijn dochter/contactpersoon, een afspraak wilde maken. Mijn vader wist niet meer waar ik woonde maar redde zich eruit door te zeggen: „Ga maar naar de slager, zij weten het wel.”

Fenneke Detmar-Zandstra