Portugese talisman Eusébio (70) mag Pools ziekenhuis verlaten

De Portugese voetballegende Eusébio mag vandaag het ziekenhuis in Poznan verlaten. Dat heeft een van zijn artsen gisteren laten weten. De 70-jarige Eusébio was zaterdag in de Poolse stad onwel geworden na een bezoek aan het Portugese elftal.

Een woordvoerder meldde gisterochtend al dat de situatie van Eusébio stabiel was. „Hij maakte grapjes. Alle uitslagen van de testen zijn goed. Uit voorzorg blijft hij nog een extra dag”, stelde zijn arts.

Eusébio da Silva Ferreira, volgens velen de beste Portugese voetballer ooit, is sinds december drie keer in het ziekenhuis opgenomen wegens een te hoge bloeddruk. Het weerhield hem niet ook dit EK mee te reizen met het nationale elftal. Officieel is hij ‘ambassadeur van de nationale selectie’, in de praktijk een soort talisman.

Donderdag stond hij nog juichend op de tribune bij de overwinning van Portugal op Tsjechië (1-0), naast voormalig Portugees aanvoerder Luís Figo.