Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Kranten

Parool en AD: kopij voor NDC-kranten

Dagbladen Het Parool en AD willen kopij gaan delen met de regionale kranten van NDC. Ze willen het gat vullen dat ontstaat na het verdwijnen van persdienst GPD, vanaf januari 2013. NDC is uitgever van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Frits Campagne, algemeen directeur van uitgeverij de Persgroep, zegt een aanbod te hebben gedaan om kopij te leveren „tegen een aanzienlijk lager tarief dan ze nu aan de GPD kwijt zijn”. Evert van Dijk, adjunct-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden, bevestigt dit, maar benadrukt dat ze ook met andere partijen praten, onder meer met de GPD, hopende op een doorstart.

De GPD – die landelijk en buitenlands nieuws levert – verdwijnt omdat de grootste klant Wegener de samenwerking beëindigt. Wanneer de GPD wegvalt komen regionale kranten in kopijnood. Naast de NDC-kranten gaat het om de HDC-kranten, maar die kunnen volgens Campagne kopij delen met De Telegraaf, waarmee ze in één concern zitten.