Onemanshow van lichtvoetige danser

Andrea Pirlo bekroonde met een magistraal gestifte strafschop, à la de Tsjech Panenka in 1976, een bijna perfecte wedstrijd. Italië won gisteravond na strafschoppen van Engeland en treft donderdag Duitsland in de halve finale. Met centrale middenvelder Pirlo (33) als de onbetwiste uitblinker. Geen Engelsman liep meer dan hij: 11,58 kilometer. En, belangrijker, niemand passte meer en beter: 131 keer, bijna altijd in de diepte. Zelfs de Engelse fans beloonden l’architetto met een staande ovatie.
Andrea Pirlo bekroonde met een magistraal gestifte strafschop, à la de Tsjech Panenka in 1976, een bijna perfecte wedstrijd. Italië won gisteravond na strafschoppen van Engeland en treft donderdag Duitsland in de halve finale. Met centrale middenvelder Pirlo (33) als de onbetwiste uitblinker. Geen Engelsman liep meer dan hij: 11,58 kilometer. En, belangrijker, niemand passte meer en beter: 131 keer, bijna altijd in de diepte. Zelfs de Engelse fans beloonden l’architetto met een staande ovatie. Foto AFP