Microsoft koopt Yammer voor 1,2 miljard dollar

De CEO's van Yammer en Microsoft. Links David Sacks, rechts Steve Ballmer. Foto Reuters / Lou Dematteis

Microsoft wordt voor 1,2 miljard dollar eigenaar van Yammer, een sociaal intranet voor bedrijven. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Er gingen al langer geruchten dat Microsoft interesse zou hebben in de zakelijke en besloten variant van Twitter. Yammer heeft meer dan vijf miljoen zakelijke gebruikers.

Topman van Yammer David Sacks blijft de leiding behouden over het bedrijf. Microsoft zal de dienst integreren met haar andere zakelijke producten zoals Office en SharePoint. Yammer blijft wel als standalone product bestaan.

Volgens persbureau AP toont de acquisitie aan dat Microsoft zich probeert aan te passen aan de veranderingen in de technologie-industrie. Het draait steeds meer om internetservices en sociale netwerken en dat vormt een bedreiging voor de grootste maker van software ter wereld. Vorig jaar kocht Microsoft voor 8,5 miljard dollar de populaire internetbeldienst Skype. Het was de grootste overname uit de historie van het bedrijf.