Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Laatste premier Gaddafi uitgezet

Tunesië heeft gisteren Bagdadi al-Mahmoudi uitgezet naar Libië. Daar was Mahmoudi tot de laatste dagen van het bewind van Moammar Gaddafi premier. De Libische autoriteiten hadden om zijn uitlevering gevraagd. Hij werd vorig jaar op 21 september opgepakt in Tunesië, nabij de grens met Algerije. De beslissing over de uitlevering aan Libië moest Mahmoudi in de gevangenis afwachten. Volgens de Libische autoriteiten heeft hij opdracht gegeven tot verkrachting van vrouwen in de regio Zouara. Mahmoudi’s advocaat zegt bang te zijn dat zijn cliënt in Libië zal worden gemarteld. Reuters